U Majstoru 4-5-6 čitajte: Sjaj zahrđale fasade / Hi-tech dijalog dizajna i estetike / Bazen u dvorištu / Mjerenje razine vode / Nov način napajanja / Milano: Design Week - 3D Housing 05 / Satkani beton / Lajk za zeleni klik / Bežični senzor za mjerenje razine vode / Stado pod kontrolom / LNB za Astru i HotBird

U broju 4-5-6/2018 čitajte:
Sjaj zahrđale fasadeKuća Grow Box s fasadom obloženom zahrđalim pločama od cor-ten čelika ima vrlo specifičan odnos s prirodom jer se odlikuje teksturama, bojama i ritmovima kojima obiluje prirodni svijet. Za razliku od prethodne kuće koja je bila na istom mjestu Grow box zaista djeluje kao da je niknula iz tla zajedno s okolnom vegetacijom.

Hi-tech dijalog dizajna i estetikeKuhinje više nisu čisto funkcionalni prostori već i mjesta za druženje. Oživljavanje domaćeg ognjišta daje kuhinji novi karakter i čini je povezanim višenamjenskim prostorom. K tomu je usmjeren i razvoj pa modernu kuhinju za novu generaciju obilježava suvremeni dizajn, tehnološke inovacije, energetska učinkovitost i jednostavnost.

Bazen u dvorištuNekad je bazen u vlastitom vrtu bio nezamisliv luksuz, no napredne tehnologije i praktična rješenja za bržu gradnju spustile su cijenu pa je ljetno osvježenje u vlastitom vrtu dostupnije široj populaciji, pogotovo stoga što danas možete birati kit-komplete za samogradnju ovisno o životnom stilu, potrebama i mogućnostima.

Mjerenje razine vodeDanas, osim što je sve digitalno, u modi je i wireless - bežična komunikacija. Tako sam, prije nekog vremena, kupio jeftin prijemni i predajni modul za 433 MHz i kao što to uvijek biva, nisam znao kako ga upotrijebiti na ispravan način. Opet je trebalo prekopati internet. I, isplatilo se pa ćemo vam opisati prvi uspješan projekt.
sci-tech news
Nov način napajanja

Tim inženjera Sveučilišta Alberta razvio je novi način proizvodnje električne energije kojom se mogu puniti ručni uređaji i senzori u širokom rasponu od cjevovoda do medicinskih implantata.
sci-tech news
Plutajuća solarna elektrana

Poznato je da Sunce u jednom satu pošalje na Zemlju više energije nego što cjelokupno čovječanstvo može potrošiti tijekom cijele godine.
sci-tech news
Alge, crvi i plastična banka

U borbi protiv zagađenja planeta plastikom istraživači su se obratili za pomoć najsitnijim stvorenjima pa i onima koje možemo jasno vidjeti samo pod mikroskopom.
proljetni izlog
Za zdravu mikroklimu

Zanimljiva novost u ponudi klima uređaja je Boschova serije Climate 5000 RAC i 8000 RAC. Ta oznaka RAC (Residential Air Conditioning) naglašava da su namijenjeni za stambene prostore i urede.
proljetni izlog
Thermacell protiv komaraca

Ako ste magnet za komarce zasigurno tražite načine kako biste te napasne životinjice odagnali što dalje. Uglavnom, prskate se smrdljivim sprejevima, uvečer ih u vrtu ganjate dimom paleći vatru i svijeće, no poneki napasnik uvijek nađe put do vaše slatke kože.
3D tehnologija u arhitekturi
Satkani beton

Nove tehnologije ušle su u tvornice i obrtničke radionice pa je 3D ispis zamijenio i klasične alate za miješanje betona, a uvukao se i u pogone za izradu montažnih betonskih konstrukcija.
3D tehnologija u arhitekturi
Milano: Design Week - 3D Housing 05

Na ovogodišnjem Milanskom tjednu dizajna tvrtka Arup i arhitektonski studio CLS Architetti predstavili su prvu europsku jednosobnu kuću sagrađenu 3D ispisom.
3D tehnologija u arhitekturi
Koncept 3d kabine

Zbog loše stambene situacije u području zaljeva, gradsko vijeće kalifornijskog grada Oaklanda ublažilo je ograničenja pri izgradnji dvorišnih stambenih jedinica ili vikendica.
3D tehnologija u arhitekturi
Nove zidne strukture

Betonske površine u suvremenoj arhitekturi dobivaju sve važniju ulogu. Nove su se tehnologije umiješale i u taj karakterističan tradicijski materijal koji može biti hrapav i gladak, ali iako je pretežno u sivim nijansama može djelovati toplo i zasjati visokom estetikom.
dizajn i održive tehnologije
Evolucija u kadi

Izložba Bagno pokrenuta je 2003. godine kao pododjeljak milanskog sajma Salone Internazionale del Mobile, a od 2006. postaje samostalna. Otad je značajno napredovala, a njezin ovogodišnji postav bogatiji negoli ikad predstavio je inovativne proizvode i ideje za uređenje kupaonice s kompletnim pregledom sektorskih trendova.
dizajn i održive tehnologije
Četiri godišnja doba pod istim krovom

Tijekom održavanja sajma Salone del Mobile cijeli je Milano disao u istom ritmu jer su se neke salonske izložbe održavale i na otvorenim gradskim prostorima. Tako je na trgu Piazza Duomo sagrađen i paviljon LivingNature.
Urbani vrtovi
Lajk za zeleni klik

U gradskim sredinama uz stambena naselja, poslovne blokove i parkirališta površinski prevladava asfalt pa je sve manje parkova i zelenih oaza što predstavlja veliki problem.
fotonaponski sustav na brodu
BP sklopka i valovitost istosmjernog napona

Pri osmišljavanju fotonaponskog sustava za napajanje brodskih trošila odredili smo tri tipična baterijska sloga i oko njih dograđivali opremu, korak-po-korak. Sad ćemo obratiti pažnju na dva dosad neopisana detalja.
fotonaponski sustav na brodu
Primjena RCD sklopke (1) - zaštita od jake struje

Nakon prve priče o BP sklopki koja automatski isključuje i uključuje istosmjerna trošila ovisno o naponu baterije i tako učinkovito štiti bateriju od prekomjernog pražnjenja gdje smo vam usput pojasnili kako nastaje i zašto je nepoželjna prekomjerna razina valovitosti istosmjernog napona u instalaciji - sad ćemo vam objasniti primjenu RCD sklopki, uvažavajući specifičnosti plovila.
fotonaponski sustav na brodu
Primjena RCD sklopke (2) - kombinirani zaštitni prekidač

U prethodnom smo članku objasnili kako se koristiti kombinirani zaštitni prekidač pa ćemo vam u nastavku ukazati na specifičnosti primjene tih zaštitnih uređaja u plovilu.
Elektronika
Stado pod kontrolom

Uređaj poznat pod nazivom elektronički pastir objavili smo već dva-tri puta no mnogima od vas potreban je i dandanas. To potvrđuju vaša pisma u kojima tražite da ga ponovimo. Pa, evo za sve koji žele držati svoje stado pod kontrolom opet je tu.
Montaža antene za dva satelita
LNB za Astru i HotBird

Želite proširiti TV horizonte novim satelitskim programima antena za prijem programa s dva satelita bit će zasigurno pun pogodak. Imate li satelitsku antenu već duže vrijeme to je vjerojatno standardna instalacija za prijem programa samo s jednog satelita. No, uz mao truda možete sami obogatiti svoj izbor.
jožin ekokutak
Batat i heljda

Ekološka poljoprivreda je sveobuhvatni sustav upravljanja poljoprivrednim gospodarstvima i proizvodnjom hrane. Ona ujedinjuje najbolju praksu zaštite okoliša, visoku razinu biološke raznolikosti, očuvanje prirodnih resursa, standarde za dobrobit životinja i proizvodne metode prikladne potrošačima.
Veterinarski savjeti

Ubodi insekata / Piroplazmoza / Zašto je opasno psima davati kosti / Novo štene
tehnički vremeplov
Začeci zanatstva

Povijest tehnologije seže u prahistorijsko doba, a zasnovana je na otkrićima i izumima cjelokupnog čovječanstva od jednostavnih kamenih alata i primitivnih tehnika do znanstvenih saznanja, mehaničkih i tehničkih rješenja, elektronike, genetskog inženjerstva, informacijsko-komunikacijske tehnologije koja se pojavila osamdesetih godina prošlog stoljeća, automatizacije, robotike, umjetne inteligencije i 3D printa.

Majstor
Zina d.o.o.
Ivanićgradska 64
10000 Zagreb, HR
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
NAŠI PARTNERI: