U broju 3-4/2013 čitajte:
Svestrani tabletiKompjutori i internet ne mijenjaju navike i način života samo odraslima, ta tehnologija djeluje i na djecu već od vrtićke dobi. Znanja je sve više pa je radoznale klince nužno uputiti kako ga sustavno usvajati, odabirati i sortirati. I dok su neke bake i djedovi još ispisivali prva slova kredom na pločici, njihovi unuci prvoškolci danas se vješto služe i tastaturom.

LivingKitchen Kuhinja više nije monotono mjesto gdje se samo kuha i utažuje glad već prva karika u lancu stambenog uređenja. Čista praktičnost je stvar prošlosti, danas važe pravila moderne tehnologije i visokog komfora. Nova obilježja su ergonomičnost, funkcionalnost, energetska učinkovitost, tehnička opremljenost i prilagodljivost.

Zablude o biorazgradljivosti Uvjerenje da će se bioplastika sama od sebe razgraditi u deponiju otpada ili u vrtnom kompostitu pokazalo se pogrešnim. U oba slučaja u masi odloženog biološkog otpada najčešće ne postoje ni približni uvjeti koji bi omogućili razgradnju. Time i kupnja skupljih biorazgradljivih vrećica gubi svaki smisao.

MicrotraceriSerija skandala s mlijekom, aflatoksinima i konjskim mesom otkrila nam je mali, ali zastrašujući dio istine o nesigurnom globalnom sustavu prehrane zbog nezajažljive gladi za profitom. No, nakon dugih istraga nismo dobili odgovor na najvažnije pitanje - tko je proizveo stočnu hranu s kojom i mlijeko zdravih krava postaje opasno?
Energija iz CO2Veliko otkriće je transmisija elektronske mikroskopske slike ugljičnog nitrida stvorena reakcijom ugljičnog dioksida i Li3N…
Izlog
Cjedilo za agrume
Čaša prirodnog soka potjerat će prehladu i umor jer vitamini jačaju organizam i imunitet. A potrebni su nam svakodnevno, pogotovo zimi dok smo izloženi virusima.
Izlog
Usisavač cat&dog
Imate li kućne ljubimce sigurno mučite muku s dlakama. No, više ne morate brinuti jer Miele je proizveo superusisavač - S 8320 Cat&Dog iz najnovije serije koja je dobila prestižnu nagradu reddot design award.
Greentech news Estonija razvija mrežu za punjenje električnih vozila/ “Solarna spužva” smanjuje
emisije CO2/Solarne staklene zgrade postaju stvarnost/Ubitricity - novi model
naplate punjenja električnih vozila/SiLED bez teških metala/Apple registrirao novi patent - solarni iphone
Fleksibilni papertabS ovogodišnjeg CESa, najvećeg sajma potrošačke elektronike koji se svakog siječnja održava u Las Vegasu i vrvi najraznovrsnijim inovacijama - stiže još zanimljivija vijest o novoj ekranskoj tehnologiji…
imm 2013
Inspirativna raznolikost
Sredinom siječnja kad se održava međunarodni sajam namještaja Köln je apsolutno središnje mjesto svih zbivanja u području opreme interijera.
Fasada od bambusaBelgijski bambus house idealan je primjer kombinacije primjene prirodnih materijala i obnovljivih energetskih izvora što rezultira značajnim uštedama…
Štednja kroz prozorProjekt Low-energy house u Hvissingeu koji su osmislili arhitekti danskog JJW studija za razliku od gotovo svih ostalih niskoenergentskih kuća nije kompaktna…
Replika rudinove kućePitate li dijete da vam nacrta kuću dobit ćete crtež arhetipskog modela dvovodnog krova, s prozorima kao očima koje vas gledaju i - obveznim dimnjakom. Na takvom tipu kućice inzistirala je i šestogodišnjakinja kad je propala ideja o igraonici na drvetu u vrtu njihove nove obiteljske kuće.
Open space oko zidaArhitekti telavivskog studija SFARO Nir Rothem i Bosmat Sfadia-Wolf vjeruju u moć arhitekture koja pomaže pri pronalaženju boljih prostornih rješenja bez obzira preuređuje li se mali stan ili uređuje novi ambijent.
Genijatori napredujuČlanak o genijatoru, kojeg smo objavili prije dva broja izazvao je veliko zanimanje i znatiželju. U ovom broju ekipa genijatora odgovara na sedam vaših najčešćih pitanja…
Zimsko sušenje rublja - bez suvišne vlagePodrum je koristan prostor u svakoj kući. Ako je uređen i suh, bitno utječe i na kvalitetu stanovanja. No, podrum ne mora biti odlagalište suvišnih ili rijetko upotrebljavanih stvari. Mnogo je korisniji kao proširenje stana.

 

tehnički vremeplov Mikrovalna pećnica - slučaj rastopljenog bombonaJedna posebna i bitno drukčija naprava među kuhinjskim električnim pomagalima je mikrovalna pećnica, jedinstvena
po tehničkom ustroju koja nema grijača, ali zahvaljujući primjeni sofisticirane tehnologije ipak priprema hranu vrlo uspješno i brzo.
halo majstoreKlasično, a sigurno / Dodatno staklo i dodatno krilo / Kišnički spremnik je ozbiljan uređaj / Para i kondenzat

Majstor
Zina d.o.o.
Ivanićgradska 64
10000 Zagreb, HR
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
NAŠI PARTNERI: