U Majstoru 8-9-10/2017 čitajte: Cigla: Atraktivna izvana - topla iznutra // CES: Mobilni umreženi svijet // Namještaj: Laki komadi za bolji komfor // Elektronika: Andyjev kontroler // Imm – Köln: Odraz življenja // Grijanje: Dizajniranje topline // Supeus case study 2017: U prvom planu – održivost // Fotonaponski sustav na brodu: Bidirekcijski pretvarač // jožin ekokutak: Pokusom do održivosti // Satelitska TV: Izbor ovisi o opremi

U broju 1-2-3/2018 čitajte:
Mobilni umreženi svijetCES je već pola stoljeća svjetsko okupljalište svih koji se bave poslovima vezanim uz potrošačku elektroniku i nove tehnologije, a danas i odskočna daska za inovatore te globalna pozornica na kojoj kreatori budućnosti našeg planeta predstavljaju dostignuća koja će promijeniti svijet. Ove je godine okupio 3900 izlagača, u parku Eureka čak devetsto startupova.

Laki komadi za bolji komforŽivot u gradu je skup pa se prostori u skučenom stanu spajaju, a funkcionalne se zone definiraju namještajem. Zato svatko tko želi uštedjeti na centimetrima birat će modularne, fleksibilne i transformabilne komade jer kompaktan i nepromjenjiv namještaj guta prostor, ograničuje komfor i slobodu kretanja.

Atraktivna izvana - topla iznutraU suvremenoj arhitekturi ugledno je mjesto zadržala i cigla kao vrlo cijenjeni tradicionalni prirodni materijal. Atraktivno izgleda, ne mijenja oblik pod vanjskim utjecajima, energetski je vrlo učinkovita, a prednost joj je i to što se živopisne građevine dobro usklađuju s prirodnim okruženjem.

Andyjev kontrolerProjekt Andyja Browna o samogradnji automatske pećnice za lemljenje SMD komponenata, jedan od najboljih koji se mogu pronaći na internetu na tu temu, a uz to je i potpuno besplatan pa ga svatko tko želi može napraviti u samogradnji. Ipak, Andy tvrdi da još ima prostora za napredak.
Imm – Köln: Odraz življenja

Ovogodišnji najveći svjetski sajam namještaja i unutrašnjeg uređenja IMM završio je s vrlo pozitivnim rezultatima. Sajamskim događanjima prisustvovalo je 125.000 posjetitelja iz 138 zemalja, IMM je privukao mnoštvo poslovnih posjetitelja iz Europe i Azije čime se Köln potvrdio kao vrlo učinkovita platforma za međunarodno poslovanje.
Dizajniranje topline

Odlučite li se za radijatore, ovo što se danas nudi sasvim je drukčija priča od klasike. Pogotovo je prikladan električni radijator i to iz više razloga. Prvo, to je dobra alternativa želite li dopuniti postojeći sustav centralnog grijanja bez dodatnih radova jer električni radijator treba jednostavno samo priključiti na utičnicu.
Supeus case study 2017
U prvom planu – održivost

Udruga SUPEUS organizirala je prošle godine od 4. do 8. prosinca već sedmo natjecanje SUPEUS Case Study. Natjecanje koje okuplja studente zagrebačkih tehničkih fakulteta koncipirano je u tri radionice, a održano je na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, Fakultetu strojarstva i brodogradnje te na Arhitektonskom i Građevinskom fakultetu.
fotonaponski sustav na brodu
Bidirekcijski pretvarač (1) - djeluje i kao punjač

Upoznat ćemo vas s bidirekcijskim pretvaračima. To su uređaji koji osim stvaranja izmjenične mreže mogu i puniti baterije ako se na njih priključi pomoćni izvor energije - bilo generator ili uobičajena mreža.
fotonaponski sustav na brodu
Bidirekcijski pretvarač (2) - upravljanje raspodjelom snage

U ovom prikazu nastavit ćemo priču o bidirekcijskim pretvaračima i njihovim specifičnostima kako bismo ih znali upotrijebiti u našim brodskim sustavima. No, nećemo ponavljati detalje načina djelovanja već ćemo ostati na razini upoznavanja i primjene funkcija.
jožin ekokutak
Pokusom do održivosti

Pokus ili eksperiment je hotimično izazivanje neke pojave zbog opažanja, promatranja, istraživanja i mjerenja te utvrđivanja odnosa uzroka i posljedica. Valja razlikovati pokuse u prirodnom okruženju promatranoga objekta in vivo ili u laboratorijskim uvjetima in vitro.
satelitska tv
Izbor ovisi o opremi

Za sve vlasnike satelitskih antena uvijek je aktualna tema što i kako gledati. Satelitskih programa ima na tisuće, zanimljivih paketa je nekoliko, ali malo se toga može gledati u slobodnoj verziji.
Kućni ljubimci

Što je uzrok svrbeža? Zašto sterilizirati kuju? Veljačenje ili doba mačjih ljubavi ...
tehnički vremeplov
Zidanje crvenom zemljom

Cigla je jedan od najstarijih građevnih prirodnih materijala, a najprimitivnija tehnologija izrade potječe iz neolitskog doba, oko osam tisuća godina prije nove ere.

Majstor
Zina d.o.o.
Ivanićgradska 64
10000 Zagreb, HR
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
NAŠI PARTNERI: